donderdag 29 januari 2015

DIY: gehaakte hoes blik

DIY: gehaakte hoes blik

Om een leeg conservenblik heb ik een veelkleurige hoes gehaakt. Ik heb daarvoor lossen=L, halve vasten=HVen vasten=V gebruikt. Haak voor de eerste V één L.

Haak een ketting van 75 L, sluit deze met een HV tot een ring. *Haak nu op iedere steek een V en sluit weer met een HV. Vanaf * herhalen tot de gewenste hoogte is bereikt. 

Kijk na een paar toeren even of het haakwerk strak om het blik past. Dat mag overigens best een beetje strak zijn, als het er nog maar om geschoven kan worden. Het is niet mooi als het te los zit. Pas zo nodig het aantal steken aan. Vooral bij rondlopende toeren van V kan het moeilijk zijn om het beginpunt te herkennen. Heb je daar moeite mee, maak dan een klein veiligheidsspeldje vast bij het begin van een toer.
Ik heb zes kleuren haakkatoen*  gebruikt en deze per toer afgewisseld, maar je kunt ook minder of juist meer kleuren gebruiken. Het is ook leuk om deze gehaakte hoes met restjes haakkatoen te maken.

Larra haakkatoen van Scheepjeswol in de kleuren: 7425, 7424, 7372, 7386, 7414, 7398.

Tip: als je er een plantje in zet dan moet je zorgen dat het blik niet in contact komt met water, want dan kan het gaan roesten (b.v.plastic bakje er in).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten