donderdag 13 oktober 2016

Tas of kussen haken

tas city life haken
de voor- en achterkant van tas city life

Met haakpatroon nr. 43 TAS CITY LIFE kun je de voor- en achterkant van een jute tas (40 x 40 x 13 cm) bekleden, maar je kunt het ook gebruiken om er een kussen van te maken (zie aanvulling op het haakpatroon hieronder).

We hebben drie soorten haakpatronen voor een jute tas: behalve bovengenoemd haakpatroon is er ook nog nr. 44 TAS COLOR YOUR DAY
haakpatroon voor een jute tas (color your day)
en nr. 45 TAS OH DEER.


gehaakte tas (jute) oh deer


Aanvulling voor het haken van een KUSSEN met haakpatronen: nr. 43 TAS CITY LIFE,  nr. 44 TAS COLOR YOUR DAY nr. 45 TAS OH DEER:

extra nodig: binnenkussen 40 x 40 cm. Let op dat de kleur van het binnenkussen goed past bij de kleuren haakkatoen en contrasterend is met het haakwerk. Dan komt het patroon beter uit. Als het binnenkussen niet in de juiste kleur verkrijgbaar is, naai dan zelf een hoes b.v. met voeringstof, dat erg goedkoop is en in heel veel kleuren verkrijgbaar.

Als je een kussen wilt maken met bovengenoemde haakpatronen, haak dan de laatste toer van de voor- en achterkant niet. Haak om het hele haakwerk een paar randen vasten. Haak op alle hoeken 3 vasten. 

Volg de instructies van het patroon over het opspannen van haakwerk.

Leg de voor-en achterkant met de goede kant op elkaar en haak het werk aan elkaar met vasten (op de hoeken 3 vasten), laat één kant bijna helemaal open, schuif het binnenkussen (40 x 40 cm) erin en haak het kussen verder dicht.

Succes!
P.S. de haakpatronen van de tassen zijn hier verkrijgbaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten