dinsdag 10 november 2015

Gehaakte kussenhoes granny-squares and stripes

gehaakte kussenhoes granny-squares and stripes

Gehaakte kussenhoes granny-squares and stripes

Let op: aanpassing haakpatroon!

Aanvullende informatie over het haken van de kussenhoes


De KreaDoe 2015 ligt al weer achter ons. Wij vonden het ontzettend gezellig en hebben genoten van de drukte, de sfeer, de gesprekken met aardige mensen en meer... 

Met stip op nummer één stond het haakpatroon kussenhoes granny-squares and stripes en haakpakket kussenhoes granny-squares and stripes. Het pakket was dan ook totaal uitverkocht, maar het goede nieuws is dat het weer op voorraad is.

Het minder goede nieuws is dat er helaas iets niet klopt in het haakpatroon wat betreft de kantsteken van de stripes. We vinden het natuurlijk heel erg vervelend, dat ondanks alle controle, de kantsteken er tussendoor geslipt zijn... Het haakpatroon is direct door ons aangepast.
Heeft u op de KreaDoe het haakpatroon en/of het haakpakket kussenhoes granny-squares and stripes gekocht, stuur ons even een email: info@especialandmore.nl en u krijgt van ons de aanpassing. 

Aanvullende informatie over het haken van de kussenhoes

We "lopen" het haakpatroon stap-voor-stap even door.

Haaknaald: wij hebben haaknaald nummer 3 gebruikt, maar haakt u heel strak neem dan haaknaald 3,5.

Gebruikten steken: lossen, halve vasten, vasten, halve stokjes, stokjes en dubbele stokjes. Weet u niet hoe je een bepaalde steek haakt? Zoek deze dan even op internet op, want er zijn tal van filmpjes te vinden over hoe je iets haakt.

Haakkatoen: de hoes is gehaakt met Larra van Scheepjes, vergelijkbaar is Catona van Scheepjes. 
Als het kussen in één kleur gehaakt wordt dan is 400 gram haakkatoen voldoende; bij gebruik van meer kleuren, zoals ons voorbeeld, is meer nodig: 500 gram.

Gebruikte kleuren: Larra 7326, 7327, 7405, 7406, 7407.

Kleurgebruik: wissel het kleurgebruik goed af. Haak de laatste rand van de granny squares aan beide kanten van het kussen met een andere kleur. Haak eerst de granny squares en daarna pas de stripes.  De randen van beide delen zijn ook in andere kleuren gehaakt.


Haken granny squares: lees het patroon en kijk tegelijkertijd naar de afbeelding. Dit maakt het patroon lezen gemakkelijker.

Volgorde: waarom moet ik eerst de granny squares haken? Omdat het voor de stripes niet zoveel uit maakt in welke kleuren deze gehaakt worden. Probeer wel alvast een kleurverdeling te maken voor de voor- en achterkant en reserveer haakkatoen voor de randen.

Kantsteken stripes: waarom klopten de kantsteken in jullie patroon niet? Eigenlijk om een heel simpele reden: we hadden het steken aantal veranderd, waarom je soms aan de kant een steekje meer of juist minder krijgt. 
Iemand vertelde mij dat ze gewoon gekeken had hoe het aan de kant uitkwam en eigenlijk niet eens opgelet had, hoe het op het patroon stond. Dat kan natuurlijk ook, maar we vinden dat het door ons wel goed beschreven moet zijn.
Let dus op als u zelf het gedeelte met de stripes een paar steken breder of smaller maakt, want dat heeft dus gevolgen voor de kantsteken!

Rand G: in rand G wordt per toer steeds een andere kleur gebruikt. Deze kleuren steeds aan de voorkant van het werk aanhechten.

Rand langs stripes: de stripes moeten net zo breed zijn als 2 granny squares naast elkaar. Haakt u los en is het gedeelte met de stripes iets breder, haak er dan geen rand langs!

Komt uw vraag hier niet aan bod? Stuur ons gerust een email: info@especialandmore.nl.

Veel haakplezier!

1 opmerking:

  1. Wat een prachtig kussen. Ik snap dat je die pakketten heel snel verkocht had.
    Fijne dag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen